Kahramanmaraş’ta yerel basını HDP NİN Maraş’ta yapmış olduğu etkinlikleri objektif gazetecilik ve kamusal sorumluluk gereği haber yapmış ve internet sitelerinde yayınlamışlardır.
Kahramanmaraş’ta yerel basını HDP NİN Maraş’ta yapmış olduğu etkinlikleri objektif gazetecilik ve kamusal sorumluluk gereği haber yapmış ve internet sitelerinde yayınlamışlardır.
7 Haziranda gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde kazanılan zaferin ardından, Maraş ta yapılan çalışmalar ile ikinci bir zafer coşkusu yaşamış durumdayız. Bu vesile ile Maraş’ta yapılan çalışmalar ve etkinlikler kapsamında, Maraş'ın yerel basını ile sağlıklı, anlamlı ve dost hane İlişkiler geliştirildi.
Bu çerçevede Maraş yerel basını HDP NİN Maraş’ta yapmış olduğu etkinlikleri objektif gazetecilik ve kamusal sorumluluk gereği haber yapmış ve internet sitelerinde yayınlamışlardır.
Yerel basının bu haberleri yayınlaması Maraş’ta barışın ve kardeşliğin gelişmesine büyük bir katkı sağlamıştır. Bundan dolayı Maraş'ın yerel basınının değerli emekçileri, yetkilileri ve sorumlularına teşekkür ediyoruz.
Fakat bu demokratik gelişmeyi hazmedemeyen Maraş'ın AKP'Lİ Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Fatih ERKOÇ Maraş'ın yerel basınını cezalandırmaya kalkışmakta ve
Böylece yerel basın üzerinde ekonomik bir terör estirmektedirler. Hâlbuki Kamu yararı açısından yapmaları gereken, yerel basını politik farklılıklarına bakmadan, özgünlüklerine saygı duyarak yapmaları gereken güçlendirmek, desteklemek olmalıydı. Anlaşılan o ki AKP'NİN baskıcı politikaları Maraş'ın yerel basınına da yansıtılmaktadır. Böylece hem basın özgürlüğüne karşı bir tutum alınmakta, hem de özel olarak yerel basın baskı altına alınmaktadır.
Biz HDP olarak, yerel basına karşı sürdürülen bu baskıcı tutumu şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Her yerde olduğu gibi Maraş’ta da basın özgürlüğünü ve yerel basının politik farklılıklarına bakılmadan desteklenmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu anlamda AKP li belediye başkanlarının Maraş’ta ki yerel basına uyguladığı ekonomik baskıya karşı, Maraş yerel basınını destekliyoruz. Onlara uygulanan hukuksuzluğu protesto ediyor, Maraş'ın tüm yerel basını ile dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz.