110 BİLİM ADAMINDAN ESHAB-I KEHF'İ GEZİSİ - Maraş Flaş Haber l Maraş Flaş Gazetesi l Kahramanmaraş
üye ol Şifre Hatırlat
BEŞ PARMAĞIN BEŞİDE BİR OLSAYDI, ORTA PARMAK KİMSENİN ZORUNA GİTMEZDİ!!!
BEŞ PARMAĞIN BEŞİDE BİR OLSAYDI, ORTA PARMAK KİMSENİN ZORUNA GİTMEZDİ!!!
Minik Yüreklerden Dev Performans
Minik Yüreklerden Dev Performans
Başkan Görgel, Onikişubat’ın Batı Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, Onikişubat’ın Batı Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
İstiklalspor Tur Atladı, Büyükşehir Heyecanı Dev Ekranda Yaşattı
İstiklalspor Tur Atladı, Büyükşehir Heyecanı Dev Ekranda Yaşattı
takvim 09.09.2014 Sali 08:43
kategoriler KÜLTÜR
okuma sayısı Bu Habere 0 Yorum Yapıldı
ziyaret sayısı Bu Haber 12709 Defa Okunmuştur
facebook twitter
110 BİLİM ADAMINDAN ESHAB-I KEHF'İ GEZİSİ
yazı küçükyazı büyük

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, tarihe zulmün karşısında duran 7 güzel adamın şehri olarak geçen Eshab-ı Kehf makamı Türkiye ve Dünya genelinden 110 bilim adamını ağırladı.


KahramanmaraÅŸ Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ) 7. Ulusal Analitik Kimya Kongresi için KahramanmaraÅŸ’a gelen bir gurup yabancı öÄŸretim üyesi KahramanmaraÅŸ gezisi kapsamında geldiÄŸi AfÅŸin’de Eshab-ı Kehf Külliyesini, AfÅŸin Elbistan B Termik Santralini ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kömür Havzasını gezdi. AfÅŸin’e gelen 110 kiÅŸilik heyet, hem Eshab-ı Kehf’e hem de termik santrallere hayran kaldı.

 

KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm BaÅŸkan Yardımcısı ve Kongre BaÅŸkanı Prof. Dr. AyÅŸegül Gölcü, AfÅŸin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Dolaz Kongre BaÅŸkan Yardımcısı Asistan Mustafa ÇeÅŸme’nin nezaret ettiÄŸi ziyarete Yunanistan’ın Atina National and Kapodistrian Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Antony C.Calokerınos, İngiltere’nin Leicestershire Loughborough Üniversitesi Kimya Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof.Dr. Vickie McKee, Amerika’nın Youngstown State Üniversitesi Kimya Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof.Dr. Josef B. Sımeonsson, Macaristan’ın BudapeÅŸte Üniversitesi Kimya Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof.Dr. Gyula Zaray, Gürcistan’ın Tiflis Üniversitesi Kimya Bölümü BaÅŸkanı Prof.Dr. Behzan Chankvetadze ile OrtadoÄŸu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof.Dr. Yavuz Ataman da katıldı.

Her biri Kimya alanında Prof, ve Doçent sıfatıyla KahramanmaraÅŸ’a gelen heyet Eshab-ı Kehf Külliyesi ziyaretinde hayranlıklarını gizleyemedi.

 

Ziyaret ile ilgili bilgi veren AfÅŸin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Dolaz, bilim adamlarının özellikle de AfÅŸin’in misafirperverliÄŸinden çok memnun kaldıklarını belirtip, ''Eshab-ı Kehf’i gezerken maneviyatının yüksekliÄŸinden bahsettiler. Eshab-ı Kehf’te sosyal alanların daha fazla olması gerektiÄŸini belirttiler. Termik santral sahalarını gezerlerken bu nimetin kıymetinin bilinmesi gerektiÄŸini belirttiler ve termik santrallerden çıkan baca gazının çevreye verdiÄŸi zararlardan dolayı da üzüntülerini belirttiler. DoÄŸal kaynaklardan faydalanılırken insan saÄŸlığının da geri plana atılmaması gerektiÄŸini ifade ettiler.'' dedi.

 

AfÅŸin Eshab-ı Kehf gezisi sonrası heyete nezaret edenlere AfÅŸin Eshab-ı Kehf'i Koruma ve GüzelleÅŸtirme DerneÄŸi BaÅŸkanı Bekir Sıtkı Can tarafından Eshab-ı Kehf'in karakalem çizim tablosu hediye edildi.

 

Bilim adamları Eshab-ı Kehf, AfÅŸin Elbistan B Termik Santrali ve TKİ Kömür Havzasını gezdikten sonra AfÅŸin’den ayrıldılar.


Etiketler:   KahramanmaraÅŸ 
yorum yaz
Akyazı Gündem Haberleri GÜNDEM BAŞLIKLARI
Akyazı Anketleri
Anket
()
  • Akyazı Ziyaret Edenler
    Online Ziyaretci
    Maras Tasarım
    Tasarım ve Kodlama:Maras Tasarım.
    Site içerisindeki Tüm Materyanlar Hakkı Saklıdır.