TRAFİK YÖNETİM MERKEZİNE ZİYARET - Maraş Flaş Haber l Maraş Flaş Gazetesi l Kahramanmaraş
üye ol Şifre Hatırlat
KARI KOCA ÖLÜ BULUNDU
KARI KOCA ÖLÜ BULUNDU
BAŞKAN KUYBU, VALİ ÜNLÜER’LE ÇOCUK YARDIM FONU HAKKINDA GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN KUYBU, VALİ ÜNLÜER’LE ÇOCUK YARDIM FONU HAKKINDA GÖRÜŞTÜ
Başkan Toptaş’tan Turizm Haftası mesajı
Başkan Toptaş’tan Turizm Haftası mesajı
BAŞKAN AKPINAR PERSONELLERİMİZLE İÇ İÇE OLACAĞIZ
BAŞKAN AKPINAR PERSONELLERİMİZLE İÇ İÇE OLACAĞIZ
takvim 27.04.2015 Pazartesi 18:51
kategoriler GÃœNCEL
okuma sayısı Bu Habere 0 Yorum Yapıldı
ziyaret sayısı Bu Haber 335 Defa Okunmuştur
facebook twitter
TRAFİK YÖNETİM MERKEZİNE ZİYARET
yazı küçükyazı büyük

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Trafik Yönetim Merkezini ziyaretinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Cengiz Şirikçi’den bilgiler aldı…


Daire BaÅŸkanı Åžirikçi Trafik Yönetim Merkezine iliÅŸkin yaptığı açıklamada: “Åžehir trafiÄŸini izlemek, anlıkta müdahale etmek, olası sorunları görmek ve çözüm geliÅŸtirmek amacıyla Ulaşım Hizmetleri Dairesi BaÅŸkanlığımız bünyesinde Trafik Yönetim Merkezi kurulmuÅŸtur.

Trafik Yönetim Merkezi ile; trafik akışının sürekliliÄŸinin saÄŸlanması, yol ağı kapasitesinin etkin olarak kullanılması, trafiÄŸin 7/24 saat gerçek zamanlı izlenmesi, kontrol edilmesi, tek merkezden kontrolü ve yönetimi hedeflenir. Bu merkez ile Kent içi ÅŸehir trafiÄŸinin daha etkin biçimde yönetilmesi planlanmaktadır.

Trafik Yönetim Merkezi, UlaÅŸtırma HaberleÅŸme ve Denizcilik Bakanlığı Eylem Planı (2014-2016) ve Strateji Belgeleri gereÄŸi BüyükÅŸehir Belediyelerinin gerçekleÅŸtirmesi gereken iÅŸ ve iÅŸlemler içerisinde yer almaktadır.

BüyükÅŸehir Belediyemiz, Tüm ulaşım hizmetlerinin bilgi ve iletiÅŸim teknolojileriyle yönetildiÄŸi ve yönlendirildiÄŸi, kendi içinde ve Dünya ile entegre bir Åžehir olmak yönünde ilerlemektedir” dedi.

Trafik Yönetim Merkezi’nin iÅŸleyiÅŸine iliÅŸkin bilgiler veren Ulaşım Hizmetleri Dairesi BaÅŸkanı Åžirikçi: “

Trafik Yönetim Merkezi iÅŸleyiÅŸini 6 ana baÅŸlıkta topladık.

1. 16 adet kent içi kavÅŸakta trafik kontrol kamerası ve 2 adet ÅŸehir kamerası ile trafik canlı olarak izlenebilmektedir. Sistemde, yüksek çözünürlüklü 360 derece hareket edebilen geliÅŸmiÅŸ kameralar kullanılmaktadır. GeçmiÅŸe dönük 1 aylık görüntüler sistemde saklanmakta ve yapılan müdahalelerin sonuçları eski görüntülerle karşılaÅŸtırma yapılarak etkisi izlenebilmektedir. Kapalı çarsı giriÅŸlerinde ve içlerinde bulunan 7 adet kamera ile çarşı giriÅŸleri kontrol edilmektedir. 2016 yılının sonuna kadar Kent içi Trafik kontrol kamera sayısını 50’ye çıkarmayı hedeflemekteyiz.

2. Online olarak trafik sinyalizasyon sistemlerine erişim ve kontrol sağlanmaktadır. Mevcut 12 kavşakta anlık olarak trafik sinyalizasyon sistemleri kontrol edilmektedir. Belediyemize ait altyapı Fiber-Network ağının gelişmesiyle bu sayı artacaktır.

Yollarda trafik akışının azalması ya da durması durumları gözlemlendiÄŸinde, Merkezimizden hızlı bir ÅŸekilde sinyalizasyon sürelerini deÄŸiÅŸtirerek o kavsak kolunda bulunan araçların akışı saÄŸlayabilmekteyiz.

Kıbrıs Meydanı kavÅŸağında bulunan dinamik kavsak kontrol sistemi ile Trabzon Bulvarı, Azerbaycan Bulvarı, Atatürk Bulvarı ve Garajlar Caddesinden gelen ve giden araçlar digital olarak kamera aracılığıyla sayılmakta ve sayım oranına göre trafik sinyalizasyon süreleri anlık belirlenmektedir. Bu ay içinde faaliyete geçen ve test aÅŸamasında olan dinamik kavsak kontrol sistemi ile zamandan ve yakıttan tasarruf saÄŸlanacak, çevreye verilen CO2 oranı azalacaktır.

Dinamik KavÅŸak kontrol sistemleri baÅŸta Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi olmak üzere bazı BüyükÅŸehirlerde kullanılmaktadır. Åžehrimiz için de gerekli olan bu sistemleri en kısa zamanda tüm sinyalize kavÅŸaklara yapılandırmayı hedeflemekteyiz.

3. Trafik kameralarının olmadığı kavsak ve yollarda Güncel ve anlık Trafik yoÄŸunluk haritaları kullanılarak trafiÄŸin akışının saÄŸlanması için trafik ekiplerimizce gerekli müdahaleler yapılmaktadır.

4. Trafik simülasyon programı VÄ°SSÄ°M,  KavÅŸak geometrilerinin karşılaÅŸtırılması, sinyalizasyonun etkilerinin incelenmesi, toplu taşıma önceliÄŸinin analizi gibi çalışmalarda kullanılan mikro ölçekli bir yazılımdır. Merkezimizde, kavÅŸak kollarındaki araç sayımları yapıldıktan sonra, trafiÄŸi etkileyecek parklanma, yayalar vb. tüm öÄŸeler program aracılığı ile digital ortama aktarılmakta ve sinyalizasyon sürelerini belirlemeden önce ya da geometrik düzenleme yapmadan önce bu simülasyonu yapılmakta ve daha sonra uygulamaya geçilmektedir.

5. Akıllı ulaşım sistemleri içerisinde olan toplu tasıma otobüs ve durakların güzergah üzerindeki yerleri, hızları, diÄŸer bilgiler Merkezimizden anlık olarak takip edilmektedir. Takip verileri her 3sn de merkezimize gelmektedir.

6. Merkezimiz vasıtasıyla ileriki zamanlarda yapmayı planladığımız iÅŸler içerisinde; Kent içi trafiÄŸi rahatlatmak adına yollara konuÅŸlandıracağımız VMS (deÄŸiÅŸken mesaj kontrol) Sistemleri ile seyahat süresi tahmini, buzlanma, yağış, yolların kapalı olması durumlarında araçları alternatif yollara yönlendirme, Trafik ve yol durumu bilgisini kullanıcılara web üzerinden iletme gibi iÅŸler bulunmaktadır” diye konuÅŸarak bilgi verdi.

Ziyaretin ardından Ulaşım Hizmetleri Dairesi BaÅŸkanı Cengiz Åžirikçi ve teknik ekibe teÅŸekkür eden BaÅŸkan Erkoç, trafikte yaÅŸanan sıkıntıların en aza indirilmesi için gayret edilmesini istedi.


yorum yaz
Akyazı Gündem Haberleri GÜNDEM BAŞLIKLARI
Akyazı Anketleri
Anket
()
  • Akyazı Ziyaret Edenler
    Online Ziyaretci
    Maras Tasarım
    Tasarım ve Kodlama:Maras Tasarım.
    Site içerisindeki Tüm Materyanlar Hakkı Saklıdır.