üye ol Şifre Hatırlat
MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ VE BAŞKANLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A ZİYARET
MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ VE BAŞKANLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A ZİYARET
“HER DAİM GENÇLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”
“HER DAİM GENÇLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”
KILAVUZLU MİLLET BAHÇESİ BAKIMA ALINDI
KILAVUZLU MİLLET BAHÇESİ BAKIMA ALINDI
SANKO PARK 23 NİSAN’A ÖZEL ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYOR
SANKO PARK 23 NİSAN’A ÖZEL ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYOR
takvim 05.09.2015 Cumartesi 18:18
kategoriler GÜNCEL
okuma sayısı Bu Habere 0 Yorum Yapıldı
ziyaret sayısı Bu Haber 237 Defa Okunmuştur
facebook twitter
ONİKİŞUBAT İLÇESİ MUHTARLARI KONGRESİ
yazı küçükyazı büyük

Onikişubat İlçesi Muhtarları Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Gürbak seçildi…


Kahramanmaraş’ta yaklaşık 6 ay önce kurulan Onikişubat İlçesi Muhtarları Yardımlaşma Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Derneğin kurucu başkanı ve Serintepe Mahallesi muhtarı Ramazan Gürbak kongrede başkan seçildi.

 

Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muharrem Erantepli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Büyükşehir bünyesinde yeni kurulan Muhtarlar Dairesi’nin Başkanvekili Züver Çetinkaya, aynı dairenin şube müdürü Muzaffer Türk, Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Akın Ozan, Onikişubat Belediyesi Personel Müdürü Mustafa Duymaz, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Bölge Birliği Başkanı Ali Rıza Kekeç, İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak, diğer davetliler ve muhtarlar katıldı.

 

 

Divan Başkanlığına Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, Divan üyeliklerine ise Muzaffer Türk ve Resul Arslanhan’ın getirildiği kongrede saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye davet edilen Fatih Yoğurt, Onikişubat Belediyesi olarak her zaman muhtarların yanında onlara destek olmaya çalıştıklarını söyleyerek; Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in her zaman muhtarlara büyük önem verdiğinin de altını çizdi.

 

 

 

Onikişubat Başkan Yardımcısı Yoğurt, kongrenin hayırlara vesile olmasını dilerken Muharrem Erantepli ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç bugünkü kongreye katılmayı çok istiyordu. Ancak AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal’ın vefat eden amcasının cenazesine katılmak için şu anda Elbistan’da olduğu için maalesef aramızda olamadı. Sizlere onun selamını getirdim ve Büyükşehir olarak sizlerin sıkıntılarının çözümünde yanınızda olacağımızı sayın başkanımızın adına belirtmek isterim. Kongrenizin hayırlara vesile olmasını diler; yönetime seçilecek arkadaşlara başarılar dilerim.”

 

 

DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI MUHTARLAR

 

Derneğin kurucu başkanı Ramazan Gürbak da kongrede yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Onikişubat ilçemizde birlikte görev yaptığımız muhtar arkadaşlarımızla bir araya gelip güç birliği yapmak ve böylece sıkıntılarımıza çare bulabilmek amacıyla bu derneğimizi kurmuştuk. Şu anda da 1. Olağan Kongremizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dernek çatısı altında buluştuğumuz 69 muhtar olarak devletin ilgili kurumları ve belediyelerimizle birlikte mahalle sakinlerimizin yaşamlarının her geçen gün daha müreffeh olabilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazı muhtar arkadaşlarımızın muhtarlık bürosu, bazılarının elektrik, bazılarının su, bazılarının da teknik altyapı gibi eksiklikleri var.

 

 

Bu eksikleri muhtar arkadaşlarımız kendi bünyelerinden karşılamaya çalışıyorlar ama takdir edersiniz ki bu zor oluyor. Büyükşehir ve Onikişubat Belediyemize muhtar arkadaşlarımıza gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ederken; bu desteğin ileriki günlerde daha da artmasını arzu etmekteyiz. Bizlere gösterdiğiniz yakı n ilgi ve alakaya müteşekkiriz. Sizlerden aldığımız yönetim ve temsil vekaleti sorumluluğuyla daha fazla çalışmaya gayret edeceğimizi belirtir, kongremize teşriflerinizden dolayı sizlere ayrı ayrı şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.”

 

 

Faaliyet ve denetim kurulu raporları ile tahmini bütçenin görüşülerek karara bağlanması ve ibrazının ardından tek listeli olarak seçimlere geçildi. Oylama sonucunda Ramazan Gürbak’ın hazırladığı liste oybirliği ile göreve getirildi.

 

Aynı zamanda Serintepe Mahallesi muhtarı olan Ramazan Gürbak’ın listesinde şu isimler bulunuyor:

 

Asil üyeler: Yalçın Gül, Arif Demir, Receb Akıllı, Mehmet Bozkurt, Kenan Kaydı ve İsmail Akkoyun.

 

Yedek üyeler: Atilla Kebapçı, İdris Kaynar, Mehmet Akyol, Murat Akpınar, Celal Daşçı ve İsmail Yıldız.

 

Denetim Kurulu Asil üyeler: Mustafa Hilal, Ali Şerbetçi ve Mehmet Hançer.

 

Yedek üyeler: Ömer Koca, Mehmet Danyıldızı ve Çetin Topal.

 

Onikişubat İlçesi Muhtarları Yardımlaşma Derneği’nin yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri önümüzdeki günlerde toplanarak görev bölümü yapacak.


yorum yaz
Akyazı Gündem Haberleri GÜNDEM BAŞLIKLARI
Akyazı Anketleri
Anket
()
  • Akyazı Ziyaret Edenler
    Online Ziyaretci
    Maras Tasarım
    Tasarım ve Kodlama:Maras Tasarım.
    Site içerisindeki Tüm Materyanlar Hakkı Saklıdır.