üye ol Şifre Hatırlat
MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ VE BAŞKANLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A ZİYARET
MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ VE BAŞKANLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A ZİYARET
“HER DAİM GENÇLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”
“HER DAİM GENÇLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”
KILAVUZLU MİLLET BAHÇESİ BAKIMA ALINDI
KILAVUZLU MİLLET BAHÇESİ BAKIMA ALINDI
SANKO PARK 23 NİSAN’A ÖZEL ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYOR
SANKO PARK 23 NİSAN’A ÖZEL ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYOR
takvim 25.08.2014 Pazartesi 15:49
kategoriler EĞİTİM
okuma sayısı Bu Habere 0 Yorum Yapıldı
ziyaret sayısı Bu Haber 946 Defa Okunmuştur
facebook twitter
MİLLİ EĞİTİMDE ATAMA DEPREMİ
yazı küçükyazı büyük

Türkiye genelinde müdür atamalarının puan sistemine göre yapılması yeni tartışmaların çıkmasına neden oldu.


Kahramanmaraş ta yapılan puanlama sistemine göre 133 okul müdürü görevlerinden ayrılacak. Atamalarda Eğitim bir-sen üyesi okul müdürlerinin görevde kalması ise dikkat çekti.

 

Atamaların bu şekilde yapması ise tartışmalarda neden oldu. Çünkü İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin, okul aile birliği başbakanları hatta öğrenci başkanlarının bile okul müdürlerine verdiği notlar ise yeni gündem maddesi oldu.

 

MEB yönetici Atama Yönetmeliği kapsamında Müdür değerlendirmenin tamamlanmasının ardından bu değerlendirmelerden 75 in altında puan alan okul müdürleri görevden alınacak. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atama Yönetmeliği kapsamında Okul Müdürlerini puanlandırdı.

 

Buna göre 75 ve üzeri puan alanları görevlerine devam ederken 75 in altında puan alan okul müdürleri görevden ayrılacak. Yapılan değerlendirmeye göre Kahramanmaraş ve ilçelerinde sadece 133 Okul Müdürü 75 ve üzerinde puan alırken diğerleri 75 in altında puan aldı. Kahramanmaraş ın gözde okul müdürleri görevden alındı.

 

Oğuz Karakoç, Ahmet Büyükçelik, Erol Yenipınar, Ali Arastacı, Mustafa Akıllı, Sema Kavşut, Ökkeş Turaç, Mustafa Hatipoğlu, Mehmet Kabak, Beşir Özkurt, Hamza Büyüksakallı, Fatih Başkan, M.Tuncer Okumuş, Fatma Bodur, Mustafa Küçükönder, Fehmi Paksoy, Ali Bucak, Ali esen, Ahmet İzbudak, Gülten Kalkan, Enver Namlı, Ahmet Purkaya gibi müdürler göreve devam edemeyecek.

 

Bu arada görüşüne başvurduğumuz Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 1 No lu Şube Başkanı Mustafa Gökhan, “Türk Eğitim Sendikasına Üye okul müdürlerinin en az yüzde 90 ının görevden alındığını ve tamamen ideolojik bir değerlendirme yapıldığını” söyledi. Gökhan “Pazartesi günü bir eylem yapacak ve mahkemeye gideceğiz” dedi.

 

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda Kahramanmaraş onikişubat ilçesi ve Dulkadiroğlu ilçesinde görev yapan Türk Eğitim-Sen üyesi 38 okul müdürlerinin 3 ü hariç tamamı görevden alındı. Bu iki ilçede Türk Eğitim-Sen üyesi okul müdürlerinin yüzde 92 si görevden alınmış oldu.


Etiketler:   Kahramanmaraş 
yorum yaz
Akyazı Gündem Haberleri GÜNDEM BAŞLIKLARI
Akyazı Anketleri
Anket
()
  • Akyazı Ziyaret Edenler
    Online Ziyaretci
    Maras Tasarım
    Tasarım ve Kodlama:Maras Tasarım.
    Site içerisindeki Tüm Materyanlar Hakkı Saklıdır.