üye ol Şifre Hatırlat
BAŞKAN TEKEREK’TEN KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇAĞRI
BAŞKAN TEKEREK’TEN KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇAĞRI
BAŞKAN SELİM CÜCE, DİNÇER VE KÖSE’Yİ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN SELİM CÜCE, DİNÇER VE KÖSE’Yİ ZİYARET ETTİ
BİR OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI
BİR OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI
MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ VE BAŞKANLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A ZİYARET
MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ VE BAŞKANLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A ZİYARET
takvim 04.09.2015 Cuma 08:39
kategoriler GÜNCEL
okuma sayısı Bu Habere 0 Yorum Yapıldı
ziyaret sayısı Bu Haber 196 Defa Okunmuştur
facebook twitter
MESLEKTAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM
yazı küçükyazı büyük

Fatih NALBANTBAŞI yazdı...


VAN'LI VE SAYIN'I GÖREVE DAVET EDİYORUM

 

Kahramanmaraş büyükşehir Statüsüne Kavuşunca kentimiz de bir takım gelişmeler de kanunlar çerçevesin de gelmiş oldu.

 

Bunlar dan biri de daha önceleri şehir de günlük yayın hayatını sürdüren on bir gazete bulunmakta idi.

 

Büyükşehir Yasası gereği kentimize de Basın İlan Kurumu kuruldu.

 

Basın İlan Kurumu geldiğinde tabiî ki günlük gazeteler bir takım yaptırımlar getirdi.

 

On bir günlük gazete getirilen ciddi yaptırımları yerine getiremeyecekleri anlayınca önce altı gazeteyi kapatarak şehrimizde beş gazete üzerinde anlaştılar.

 

Beş gazete iki ay gibi yayın hayatını devam etseler de ekonomik baskı altında kalarak kapatmaktansa birleşelim diyerek adım atıp günlük gazete sayısını bugün ve manşet adı altında iki gazeteye düşürdüler.

 

Şimdi gelelim konumuza; Yıllardan beri gazeteci meslek taşım Abid VANLI gazeteciler cemiyet başkanı olarak başkanlığını sürdürür.

 

Daha sonra ise Kemal SAYIN kardeşimiz bir dernekte kendisi kurarak Kahramanmaraş’ta gazeteciler temsil makamını ikiye çıkardılar.

 

Arkadaşlara sorarsak gazeteciler cemiyet başkanıyım derler. Toplantılar da temsil ederler, bürolarına tüm protokol mensupları, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ziyaretlerine giderler.

 

Şimdi ise elliye yakın gazeteci arkadaşımız istenilmese de görevlerinden el çektirildi.

 

Bura da gazete patronlarını da kızmamak gerekir. Ne yapsalar da günden güne zararları çoğalmakta idi.

 

Tabiî ki daha fazla götürme şansları olmadığı için gazetelerini kapatıp diğer iki gazete ile birleşmek zorunda kaldılar.

 

Gazeteciler, dernek başkanları Abid VANLI ve Kemal SAYIN ‘ a şimdi çok iş düşüyor. Elliye yakın gazeteci arkadaşlar işsiz kaldılar. Bu arkadaşlarımızın birçoğu evli ve aile reisleri.

 

İşten çıkarılan arkadaşlarımızın mutlaka ev kiraları veya ev taksitleri, araba taksitleri bir kısmı ise nişanlanmış, evlenmiş, mobilya taksitleri vardır. Bu arkadaşlarımız şuan da mağdur olacaklar hatta maaşlarını alamayınca borçlu olduğu firmaları mağdur ederken, banka kredi borcu olanlar ise zor durumda kalacaklardır.

 

Şimdi Abid VANLI ve Kemal SAYIN başkanlarımıza iş düşmekte hem de acil olarak bir saat bile beklemeden bir araya gelip Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’tan randevu alıp bu arkadaşlarımızı adlarını vererek belediyenin çeşitli bilimlerinde çalışmaları için harekete geçmelidirler.

 

Burada ben randevu istesem Fatih ERKOÇ zaten vermez veyahut da sen ne vasıfla bu arkadaşlara destek istiyorsun der.

 

Öncelikle iki arkadaşımız başkanlık sıfatları ile kendilerine üye olsun üye olmasın elliye yakın arkadaşlarımızla toplantı yapıp istek ve dileklerini alıp Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’a ileterek bu arkadaşlarımızı tekrar iş, aş sahibi olmalarını sağlamalıdırlar.

 

Fatih ERKOÇ sizlerin,  çok manidar isteklerinizi kabul etmez. Ben kardeşimi, eşimi, dostumu, yakınlarımı işe sokar, benim gazetecilerle işim olmaz derse de çıkıp adam gibi açıklama yapıp;

 

Biz görevimizi yaptık belediyenin çeşitli birimlerinde bu arkadaşlarımızı değerlendirin dedik gücümüz yetmedi bizlerden buraya kadar demelidirler.

 

Daha sonra sermaye sahipleri, Manşet gazetesi sahibi Aslan DEVEBOYNU, Bugün gazetesi sahibi Mehmet YÜZBAŞIOĞLU bu arkadaşlarımıza kendi bünyelerinde ki iş yerlerin de değerlendirip teklifler götürmeliler baktılar kendi işlerine uygun olmadı hemen ve acilen bir toplantı yapıp tüm gazeteler ikimizin gazetesinde birleştiler biz milyonlarca reklam, ilan alacağız hatta eski para ile devletten bir trilyonu aşkın resmi ilan adı altında gelirimiz olacak deyip mağdur olan elliye yakın arkadaşlarımıza el atmaları gerekir.

 

Madem olmadı o zaman bir kez de DEVEBOYNU ile YÜZBAŞIOĞLU Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’tan randevu talep ederek bu mağdur olan arkadaşlarımızı Büyükşehir Belediyesine alınan binlerce personele bu arkadaşlarımızın adlarını da ekletmeleri gerekir.

 

Eğer Aslan DEVEBOYNU, Mehmet YÜZBAŞIOĞLU, Kemal SAYIN, Abid VANLI, Fatih ERKOÇ bu işi çözemiyorlarsa onlar biz yokuz diyorlarsa işte bu defa ben çıkar en az on arkadaşımızı işe alarak günlük gazete çıkarmayı otuz altı ay bekleyerek Kahramanmaraş’ta günlük gazete sayısını üçe çıkartır artık ben varım derim.


yorum yaz
Akyazı Gündem Haberleri GÜNDEM BAŞLIKLARI
Akyazı Anketleri
Anket
()
  • Akyazı Ziyaret Edenler
    Online Ziyaretci
    Maras Tasarım
    Tasarım ve Kodlama:Maras Tasarım.
    Site içerisindeki Tüm Materyanlar Hakkı Saklıdır.