üye ol Şifre Hatırlat
BAŞKAN TEKEREK’TEN KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇAĞRI
BAŞKAN TEKEREK’TEN KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇAĞRI
BAŞKAN SELİM CÜCE, DİNÇER VE KÖSE’Yİ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN SELİM CÜCE, DİNÇER VE KÖSE’Yİ ZİYARET ETTİ
BİR OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI
BİR OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI
MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ VE BAŞKANLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A ZİYARET
MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ VE BAŞKANLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A ZİYARET
takvim 05.09.2014 Cuma 09:11
kategoriler SAĞLIK
okuma sayısı Bu Habere 0 Yorum Yapıldı
ziyaret sayısı Bu Haber 999 Defa Okunmuştur
facebook twitter
3-9 EYLÜL HALK SAĞLIĞI HAFTASI
yazı küçükyazı büyük

Sadece hastalık ve sakatlığın olmaması değil, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlanan “sağlık” kavramı, uluslararası belgelerde ve anayasamızda temel insan hakları arasında yer almaktadır.


  “Halk Sağlığı”nın önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Eylül ayının ilk haftası, “Halk Sağlığı Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini arttırarak, hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek, halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır.

İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri artırılarak sürdürülmektedir.

Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında; keneye karşı korunma yolları, sigaranın zararları, egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması hakkında toplum bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır,

“Halk Sağlığı Haftası düzenlenecek çeşitli etkinliklerle sağlık çalışanlarının her zaman halkımızın yanında ve hizmetinde olduğunun bir kez daha vurgulanması hedeflenmiştir.

Sağlık hizmetleri ve halk sağlığı çalışmaları; etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun soluklu çalışmaları içerir. Bu uzun soluklu yolda birlikte ilerlediğimiz tüm vatandaşlarımıza sağlık dolu günler diliyoruz.


Etiketler:   Kahramanmaraş 
yorum yaz
Akyazı Gündem Haberleri GÜNDEM BAŞLIKLARI
Akyazı Anketleri
Anket
()
  • Akyazı Ziyaret Edenler
    Online Ziyaretci
    Maras Tasarım
    Tasarım ve Kodlama:Maras Tasarım.
    Site içerisindeki Tüm Materyanlar Hakkı Saklıdır.